8 plusz 1 történet arról, hogyan boldogulhatsz magyarként Spanyolországban

Tavaly ősszel olyan magyarok történetét osztottuk meg Veletek, akik meg sem álltak Spanyolországig azért, hogy a vágyaikat beteljesítsék. 8 részes interjú-sorozatunkból kiderült, az élet bizony a Kanári-szigeteken vagy Katalóniában sem mindig fenékig tejfel, a mosoly mégis mindenkinek ott lapul a szája szegletében – és ez szerencsére minden spanyolosra igaz.

Miután az interjúk során rengeteg hasznos információ és olyan tanulság hangzott el, ami a nagy kaland előtt álló magyaroknak hasznos lehet, az alábbi cikkben összefoglaltunk Nektek mindent. 9 történet, 7 úti cél és ezernyi tapasztalat Spanyolországból és Spanyolországról, de minden esetben magyaroktól, magyaroknak:

1. Lanzarote

Szegedi Szabolcs

A Spanyolországban dolgozó magyarokkal készített interjúsorozatunk első részében Szegedi Szabolccsal ismerkedtünk meg, akit kalandvágya Pécsről egészen a Kanári-szigetekig vezetett – és ezt egy percig sem bánja.

Az interjúért kattints a képre!

2. Santiago de Compostela

Banka Roland

Rolandante (azaz Banka Roland) Caminója egyenesen Budaörsről indult. A magyar fiatalember mégsem magányosan zarándokol, hanem korábbi szélmalomharcát hátrahagyva egy Rocinante nevű szamár társaságában. Egyedi, mégis Ismerős képzavar, nem igaz?

Az interjúért kattints a képre!

3. Madrid

Kővári Gina

„Elérhetetlen álomnak tűnt, hogy visszatérhessek Madridba” – mondja Kővári Gina, aki több, mint 20 évvel ezelőtt, 1994-ben költözött Spanyolországba, és azóta sem tud elszakadni tőle. Többek közt arról beszélgettünk vele, hogyan alakította életét a spanyolok legendás mozgásigénye és az ország vonzereje, miközben a kiköltöző magyarok számára elérhető segítségek is felmerültek a kihagyhatatlan témák között.

Az interjúért kattints a képre!

4. Donostia-San Sebastián

Fiser-Nagy Ági

Fiser-Nagy Ági útja Szegedről indult. Férje, Béla 2013-ban három évre szóló doktori ösztöndíjat kapott a baszkföldi Donostia-San Sebastiánba, így együtt utaztak ki és ismertek meg egy új világot. A hazaköltözés előtt beszélgettünk vele a titokzatos baszkokról, az Európa Kulturális Fővárosához “méltatlan” időjárásról és persze a látottakat megörökítő fotóalbumról, amibe most a KultúrTapas olvasói is bepillantást nyerhetnek.

Az interjúért kattints a képre!

5. Barcelona

Török Edina & Tóth Krisztián

Barcelonát senkinek nem kell bemutatni: elbűvölő parkok, mágikus utcák, hangulatos terek, isteni tengerpart, végtelen sportlehetőségek és programok kint/bent, földön-vízen-levegőben. Edina és Krisztián, vagyis a Bounce Around Barcelona mini-csapata átutazóként érkezett, de végül a katalán fővárosban ragadt és azóta turisták százait bűvölte már el biciklis, rolleres, vagy éppen gyalogos élménytúráival. Spanyolországban élő magyarokról szóló sorozatunk régi-új interjújában egy működő magyar vállalkozást ismerhettek meg − egyenesen a katalán fővárosból.

Az interjúért kattints a képre!

 6. Tenerife

Sajtos Rita

Ebben az interjúban Rita mesél nekünk egy váratlan szerelemről, a Kanári-szigetekről, és 10 év minden tapasztalatáról: szokatlan spanyol szokásokról, a nyelvtanulás hasznairól és a mindennapi életről. Ha mindez nem lenne elég, még arról is olvashatunk, mihez kezd egy kanári a havas magyar télben.

Az interjúért kattints a képre!

7. Pamplona

Kovács Anita & Orszáczky István

Spanyolországban vállalkozni bizony kihívásokat rejt magában. A kezdeti nehézségekről mesélt nekünk Anita és István, a Camino zarándokai számára évek óta biztos pontot jelentő Caminoteca tulajdonos-párosa.

Az interjúért kattints a képre!

8. Donostia-San Sebastián

Kelemen Zoltán

A szakácsok Mekkájában találta meg önmagát, de nem (csak) azért, mert ő is szakács. „Ha nem akarsz Londonban élni a zárkózott emberek között, akkor gyere San Sebastiánba!” – mondja vidáman Kelemen Zoltán, akit tavaly a festői Kagyló-öböl partján látogattunk meg egy interjú erejéig.

Az interjúért kattints a képre!

8+1. Az AU-PAIR-enciás tenger közepén

Rimóczi Tamara

Au pairkedni egy jó családnál nemcsak népszerű külföldi munkalehetőség, hanem kétségkívül pozitív élmény, sok móka és kacagás… ám mégsem mindig könnyű. Tamara madridi au pairként az alábbi cikkben olyan tapasztalatokat oszt meg a KultúrTapas olvasóival, ami elengedhetetlen azok számára, akik most készülnek belevágni a nagy spanyol kalandba.

Tamara tanácsaiért kattints a képre!

Te is szívesen megosztanád a tapasztalataid másokkal? Írj nekünk: info[kukac]kulturtapas[pont]hu

Ha hasznosnak találtad a cikkünket, kérjük, segíts és oszd meg másokkal is!

Start typing and press Enter to search