Barcelona több mint egy klub

A spanyol foci rajongói, de talán még az egyszerű sportbarátok is világszerte fújják az FC Barcelona mottóját: Més que un club. Ennek bemutatására a katalán idegenforgalmi hivatal kreatívjai gondoltak egyet, és két külhoni szurkolónak megmutatták Katalónia első számú büszkeségeit − természetesen a Camp Nou-ból indulva.

Ahogy a hazai góloknál a levegőbe csapnak az örömittas kezek, úgy emelkednek a castellers lenyűgöző emberi tornyai és csak sodródunk a csodás tájakon, átvágunk a katalán történelem sikátorain és feltárul előttünk a Gaudí és Dalí csodája, hogy a nap végén válogatott finomságokat kóstolhassunk nyugodtan koccintva: igen ismét győzött a csapat. Barcelona több mint egy klub.

LaLiga derbik a KultúrTapason

Amikor már azt hinnéd, hogy Barcelonában minden Gaudí színpompás meseországáról, a Sagrada Familia égbeszökő formáiról, a Rambla és a barcelonai tengerpart (alias Barcaloneta) végtelen hullámzásáról vagy a Boquería piac nyüzsgéséről szól, akkor eljön az El Clásico, és Barcelona lélegzet-visszafojtva szurkol az övéinek az örök rivális ellen.

Amikor azt hinnéd, hogy nincs olyan sorozat, amely kilencven évadon át emberek százmillióit ülteti a képernyők elé, vagy éppen százezreket a stadionokba hétvégéről hétvégére, ismét elrajtol a világ legjobb bajnoksága. Ez a LaLiga, megannyi ősi rivális, érték és hagyomány, világhírű egyéniségek a pályán, és azon túl.

A 2020–21-es idényre mi is csapatot építünk, de nyerni biztosan ti fogtok: a LaLiga és a KultúrTapas jóvoltából hónapról hónapra felfedezzük a leghíresebb spanyol városokat a labda útját követve, és minden rangadón kisorsoljuk a bajnokok mezeit az Instagramon.

Kövessetek minket exkluzív fotó-és videoanyagokért az Instán és a Facebookon, valamint legendás történetekért, kultúr-, gasztro- és futballsztorikért a magazinban. Ha már az idei év leszerelte a spanyol utazásokat, most közelebb hozzuk nektek Spanyolországot a LaLiga segítségével, mint azt valaha gondoltátok volna.

Start typing and press Enter to search