Bréking: Risitas Budapesten venne lakást magának

Egy sevillai lap nemrég interjút közölt a világhírű andalúz nevet(tet)ővel, aki meglepő módon tavaszi magyarországi látogatására is kitért. Bár tőle semmi sem lehet igazán meglepő, a budapesti forgatás a hírek szerint annyira mély nyomot hagyott benne, hogy a jövőben szívesen visszatérne hosszabb időre is hazánkba. Az itthon a Trollfoci által népszerűvé tett különc azt sem zárja ki, hogy Budapesten vegyen lakást. Kell ennél nagyobb hír 2016 végére?!

A magyar internet népe sokáig csak áprilisi tréfának gondolta a Risitas magyarországi látogatásáról szóló híreket, hogy a végén mindenkinek leessen az álla − talán nekünk a leginkább. Eddig sem tagadtuk, a világhírű andalúz trógerrel való közös forgatás a 2016-os év egyik fénypontja volt a KultúrTapas szerkesztő-csapata számára, a Trollfocisok által csak Francesco Zomboriként emlegetett „fogatlan manusz” (©Dárdai Pál) „városi tanácsosainak” lenni (©Risitas) nem kis megtiszteltetés volt. Ő pedig egy percig sem tagadta, hogy jól érezte magát Budapesten.

Ahogy akkor mondta, többet fotózták, mint a királyt, meg a pápát. Mi tagadás, Risitasnak tényleg királyi fogadtatásban volt része a trolloknak köszönhetően, talán ennek tudható be, hogy a sevillai El Correo de Andalucía napilapnak adott interjújában a magyarországi forgatásról is ejtett néhány szót. Sőt, a december 13-án megjelent interjú felütése úgy hangzik, Es ‘internacioná’, vagyis „Risitas nemzetközi” − kigúnyolva kissé jellegzetes tájszólását. Andalúz barátunk kitért karrierjére és új projektjére Jesús Quinteróval, számunkra a legmegdöbbentőbb mégis az évértékelő kérdésre adott válasza:

Idén még Magyarországról is kaptam felkérést. − így Risitas. Ott is ismernek az emberek, úgy bántak velem, mint a királlyal. Megállítottak az utcán és a kongresszusi képviselők (bizonyára a parlamenti látogatásra gondol – a szerk.) is velem akartak fotózkodni, még kitüntetést is kaptam és láttam Puskás Pancho régi stadionját (…) Budapest gyönyörű, pontosan olyan, mint Sevilla, csak a folyó nagyobb. Nyáron Punta Umbríában lépek fel, de télen szívesen térnék vissza Budapestre, veszek egy lakást ott és fellépek, a magyarok nagyon szeretnek, ahogy meghallják a nevetésemet, egyből felismernek. − nyilatkozta Risitas.

Exkluzív tavaszi riportunkért katt a képre

Kérdéses persze, hogy komolyan gondolja-e mindezt Risitas, vagy tegyük fel inkább úgy a kérdést: komolyan gondolt-e bármit is az életében? Ahogy menedzsere mondja, ha Risitas normális lenne, már mindketten gazdagok lennének, de akkor nem ő lenne Risitas. A Torrente 5-ből nem kért, mert a forgatás kényelmetlen, az olimpiára nem ment, mert nem volt kedve – Budapestre viszont eljött, és miért ne jöhetne el még egyszer. Punta Umbría helyett felléphetne a Dumaszínházban, műsorának nagy része úgyis össznépi röhögésbe fulladna. Vajon melyik ingatlanos bírna ki komoly arccal egy lakásbemutatást, ha Risitas a vevő…?

Az interjúért köszönet Paco Gil y Pollas barátunknak, aki nélkül lemaradtunk volna a nagy hírről.

Mindez persze csak kacsa,

méghozzá a bolondok napi fajtából! Spanyolországban és a latin-amerikai országokban ugyanis Aprószentek napján, azaz december 28-án szokás áprilisi tréfát űzni. A bibliai hagyományból eredő megemlékezésnek ma már szerves része nemcsak egymás megviccelése, hanem a hamis újsághírek megjelentetése is a spanyol-ajkú országokban. A hispán sajtó nagy napja ez, hiszen a képzeletnek teret engedve bármilyen hírt szabadon publikálhat, kínos következmények nélkül. Ám még ez is ártatlan gyerekcsínynek tetszik azzal a latin-amerikai szokással összevetve, amely szerint az Aprószentek napján adott kölcsönt nem kell visszafizetni.

„Inocente palomita te dejaste engañar hoy por ser día 28 en nadie debes confiar”

Start typing and press Enter to search