Könyvbemutató: A spanyol diplomata

A Spanyol Nagykövetség bemutatja Dr. Dobos Erzsébet: “A spanyol diplomata” című könyvét, mely Ángel Sanz Briz embermentő munkáját meséli el, aki 1944-ben Budapesten több mint 5200 magyar zsidó életét mentette meg.

Ma 41 éve ezen a napon hunyt el Rómában Ángel Sanz Briz nagykövet, aki 1944-ben a budapesti Spanyol Követség ügyvivőjeként tanúja volt a deportálások megkezdődésének. A fiatal diplomata, mint Wallenberg és mások is, annak szentelte erőfeszítéseit, hogy a lehető legtöbb ember életét  mentse meg.

Dr. Dobos Erzsébet tanárnő sokéve kutatja már ezt az időszakot, különös tekintettel az Ángel Sanz Briz vezette Spanyol Követség által végzett embermentésre. “A spanyol diplomata” című könyve ennek a kutatómunkának a gyümölcse, melyet most a Wallenberg Egyesület által szerkesztett Wallenberg-füzetek sorozatban adtak ki.

A Spanyol Nagykövetség június 14-én hétfőn 12 órakor a nagyköveti Rezidencián mutatja be hivatalosan a kötetet. Beszédet mondanak: Anunciada Fernández de Córdova spanyol nagykövet, Dr. Sebes József, a Wallenberg Egyesület elnöke és Dr. Dobos Erzsébet, a könyv szerzője.

Start typing and press Enter to search