14 remek recept a Tapas világnapjára

Spanyolországban az étkezés ünnep, de mit tegyen az ember, ha eljön az ünnep ünnepe? Idén június 17-én tartjuk a Tapas világnapját, amelynek alkalmából a budapesti Spanyol Nagykövetség és a Spanyol Idegenforgalmi Hivatal partnerei és barátai több mint egy tucat tippet adnak az ünneplés mikéntjére. A videósorozatban igazi tapas-klasszikusok receptjét ismerhetitek meg, amiket nemcsak mászterséfek, hanem kezdők is könnyen össze tudnak állítani. Ha mindig kíváncsi voltál rá, hogyan készül a gazpacho vagy a churros, most maga Anunciada Fernández de Córdova nagykövet asszony mutatja be a konyhai fortélyokat. Felkészültél a spanyol ízek ünneplésére?

Padrón: Báránylapocka narancsos-fügés mártásban

Budapest, Horánszky u. 10, 1085

Pata Negra: Pulpo al Ajillo

1023 Budapest, Frankel Leó út 55 | 1091 Budapest, Kálvin tér 8.

El Asador de Pata Negra: Solomillo con Cebolla

1061 Budapest, Paulay Ede utca 39.

Divino Porcello & Zenit: Pan con Tomate

Budapest, Apáczai Csere János u. 7, 1051

Anunciada Fernández de Córdova: Gazpacho

Spanyolország budapesti nagykövete

Anunciada Fernández de Córdova: Champiñones al Ajillo

Spanyolország budapesti nagykövete

Anunciada Fernández de Córdova: Churros

Spanyolország budapesti nagykövete

Szeredi Zsolt: Chorizo al Vino Tinto

Borszakértő, a Vino Castillo spanyol borház tulajdonosa

Németh Ágnes: Tapa de Cabrales

Borszakértő, a VinCE magazin korábbi főszerkesztője

Almásy Gabriella: Tortilla de Patatas

Spanyolországba akkreditált idegenvezető

Teschler Mónika: Champiñones rellenos

Utazási szakember, a TDMC Incoming beutaztató iroda vezetője

Madary Orsolya: Gambas al Pil-pil

Újságíró, a Magyar Konyha főszerkesztője

Diana Domingo: Ajoarriero

A Spanyol Nagykövetség munkatársa

Start typing and press Enter to search