Önök kérték: 5 plusz 5 fantasztikus spanyol pasi

Nem gondolkoztunk. Csak ez lehet a magyarázat arra, hogy a legjobb spanyol pasikat bemutató tavalyi listánkon miért csupán öten szerepeltek. Róluk most újabb galériákat mutatunk be, miközben bővített listánkon immár helyet kaptak Facebook-követőink kedvencei is. Hogy valódi „műértők”, arra a Magyarországon kevésbé ismert, mindazonáltal lenyűgözően helyes spanyol férfiak megjelenése a cáfolhatatlan bizonyíték. Íme hát, ők Spanyolország 10 legjobb pasija − szerintünk, meg szerintetek.

10. Andrés Velencoso

Tossa de Mar, Katalónia (1978)

A hazánkban is jól ismert Costa Brava-i üdülőparadicsomból származó Velencoso listánk egyetlen hivatásosa, és mint a világ egyik legkeresettebb spanyol férfimodellje, a fair play jegyében kénytelenek voltunk hátrasorolni. Édesapja étteremvezető, a fiatal Andrés azonban a családi vállalkozás helyett már a gimnázium alatt is inkább a kifutók világa felé kacsingatott. A nagy áttörésre 23 éves koráig kellett várnia. Egy évvel édesanyja tragikus halála előtt indult be New York-i modell-karrierje, a kétezres évek során pedig megjelent többek között Jean Paul Gaultier, Louis Vuitton vagy éppen a Chanel reklámkampányaiban is. Édesanyja neve mellett Kyle Minogue-t is magára tetováltatta, akivel 5 éven keresztül alkottak egy párt.

+ 2

9. Javier Fernández

Madrid, Madrid tartomány (1991)

Noha még 25 éves sincsen, minden idők legjobb spanyol műkorcsolyázójának tartják hazájában. A labda bűvöletében élő Ibériai-félszigeten nehéz kitűnni a futballpályáktól távol, a téli sportok gyakorlása pedig ha lehet, még nagyobb elszántságot és kitartást követelnek egy madridi fiútól. Hogy a 2015-ös világbajnok tehetségnek sem volt éppen híján, azt gyerekkorától bizonyítja − 17 évesen már New Jerseyben, majd Torontóban folytatta karrierjét. Ha bevezetőnkben azt mondtuk, szerencsére Spanyolországban elfér néhány idehaza kevésbé ismert sármos pasi, jó lesz, ha rögtön hozzátesszük: Javier Fernándezhez hasonlóan a következő férfiakra nem csak a külsejük miatt érdemes odafigyelni.

+ 2

8. Jordi Mollà

Hospitalet de Llobregat, Katalónia (1968)

A sármos katalán színészt eddig ötször jelölték Goya-díjra, amivel nincs sok szerencséje, hiszen eddig egyszer sem kapta meg a spanyol Oscarnak is nevezett filmes kitüntetést. Persze valószínűleg nem bánatában fordult a képzőművészet felé. 2008 óta egy madridi galériában állít ki, ahol számos egyéni és kollektív tárlata volt már. Igazi művészlélek, amolyan modern entellektüell, aki elsőre kicsit hidegnek és morcosnak tűnhet − de mi tudjuk, hogy mindez csak álca. Itthon leginkább olyan filmekben láthattuk, mint a Sonka, sonka (1992), a Riddick (2013), vagy éppen A tenger szívében (2015). Mint filmográfiájából kiderül, Jordi néhány éve Hollywood-felé kacsintgat, több-kevesebb sikerrel.

+ 1

7. Quique Dacosta

 Jarandilla de la Vera, Extremadura (1972)

„A Michelin-csillagnál úgysem kell szexibb, nem igaz?” − jelentette ki határozottan kolléganőnk a legjobb spanyol pasik felkutatása során. Quique Dacostára nézve egy másodpercig sem kell árnyalnunk a kijelentést. Az extremadurai séf 14 évesen költözött a valenciai Déniába és azért lett mosogatófiú, hogy otthon besegíthessen az édesanyjának. 2 évvel később került a El Pobletbe, amelyet azóta sem hagyott el, így tulajdonképpen jelentős mesterek és világraszóló tapasztalatok nélkül vált belőle Spanyolország egyik legismertebb séfje. Ma már az ő nevét viseli a 3 Michelin-csillaggal kitüntetett egykori El Poblet (Quique Dacosta Restaurante), a mosogatófiút pedig úgy emlegeti a szakma, mint az alicantei, a valenciai és a spanyol konyhaművészet nagy szintetizálóját.

6. Pablo Alborán

Málaga, Andalúzia (1989)

Alig múlt 20 éves, de már egész Spanyolország a szőke (ottani mércével mérve, persze) énekes lábai előtt hevert. 2010-es bemutatkozó dalát mára több mint 200 milliószor (!) nézték meg a YouTube-on, de a sokszor, sokak által elsiratott XXI. századi lemeziparban is tudott maradandót alkotni. Zenei karrierjének alapjait a flamenco műfajában alapozta meg, ami Andalúziában nem is olyan meglepő, az annál inkább, hogy Franco tábornok admirálisaként szolgáló nagyapjának köszönhetően „Alborán márkijának” tekintheti magát. Az elmúlt években a spanyol sajtóban rengeteg spekuláció jelent meg az énekes titkolt párkapcsolatairól és szexuális beállítottságáról. A találgatás decemberben hágott a tetőfokára, miután − dobpergés! − Ricky Martín és Alborán néhány perc eltéréssel posztoltak „egymásra néző” fényképeket a Twitterren…

+ 1

5. Miguel Ángel Silvestre

Castellón de la Plana, Valencia (1982) 

Egy hamisítatlan extrovertált színész, aki sok (színész)nő szívét törte már össze. Valósággal lubickol a hírnévben, no meg a szereplehetőségekben. 2005-ben a legjobb feltörekvő színésznek választották a toulouse-i spanyol filmhéten, majd 2007-ben és 2008-ban több díjat is bezsebelhetett mozi-, valamint tévés szerepeiért. Nemzetközileg talán leghíresebb filmje, Pedro Almodóvar Szeretők, utazók (2013) című mozija volt, ahol egy mellékszerepben láthattuk. Nem titkoltan nagyra van magával, így a pimaszság és lazaság keveréke miatt kelti fel a hölgyek érdeklődését. Hazájában igazi férfi-ikonnak számít, nem csoda hát, ha a pletykalapok szívesen foglalkoznak magánéletével.

4. Cayetano Rivera

Madrid, Madrid tartomány (1977)

Habár édesapja egy bikaviadal közben veszítette életét, mindössze 36 évesen, őt mégsem tántorította el semmi ettől a hivatástól. Elvégre egy torreádor dinasztia sarja. 2005-ben debütált pikadorokkal, egy éven belül pedig rögtön mindkét fontos torreádor-lépcsőt megugrotta („alternativa” és „confirmación”). Azért azt eláruljuk, hogy szintén torreádor testvére több bikafület vágott már le karrierje során, ám olyan gyönyörű tartással nem táncol senki élet és halál vékony határán, mint Cayetano. Nem véletlen, hogy Annie Leibovitz, sztárfotós egy egészen különleges stílusú fotósorozatot készített Cayetanóról Penélope Cruzzal. Egész Spanyolországban gyakran látható óriásplakátokon, ahol hideg eleganciával és metsző tekintettel borzolja a kedélyeket − és a női szíveket.

+ 1

3. Xabi Alonso

Tolosa, Baszkföld (1981)

Még lenyűgöző futballtudása és ellenállhatatlan sármja nélkül is imádnánk, hiszen Xabi Alonso nem egy szupermodellt választott párjául, hanem gyerekkori szerelmét, akivel boldogan nevelik két gyermeküket. (Bár a rossz nyelvek azt rebesgették, a játékos müncheni átigazolását a sportszakmai indokok mellett a Russian Reddel kötött szerelmi szálak elvágása is indokolta, mi ebben nem hiszünk.) A világ- és Európa-bajnok, valamint kétszeres Bajnokok Ligája-győztes a pályán mindent elért már, hűvös eleganciáját pedig többek között Emidio Tucci kampányarcaként csodálhattuk meg 2014-ben. Ha a kimért baszk úriember megtudná, hogy a körülrajongott spanyol focisták közül egyedül ő szerepel a listánkon, valószínűleg az alábbi reakciónál akkor sem kapnánk tőle többet.

+ 3

2. Feliciano López

Madrid, Madrid tartomány (1981)

Igazi divatfiú − aki utálja, ha annak nevezik. Feliciano López négyszeres Davis-kupa győztes teniszező (jelenleg a világranglista 23. helyén áll), aki elsősorban sportsikereivel szeretne a figyelem középpontjába kerülni. 2005-ben Wimbledonban negyeddöntőbe jutott, ami a spanyolok közül 1972 óta neki sikerült először, ám az elmúlt tíz évben elkerülhetetlenül honfitársa, Rafael Nadal árnyékába került. Hozzá hasonlóan számos márka reklámarcaként tűnt már fel, és rendszeresen megfordul a spanyol újságok címlapján. Míg salakon Nadalra, ezen a „borításon” mi egyértelműen Felicianóra szavazunk. Tavaly nyáron vezette oltár elé Alba Carrillo madridi modellt, akinek előző kapcsolatából született kisfiát jó pár éve közösen nevelik.

1. Antonio Banderas

Málaga, Andalúzia (1960)

A kilencvenes években valószínűleg nem lett volna olyan közönségszavazás Magyarországon, amelyben veszíthetett volna. Most sem tette, hiszen a Facebook-szavazataitokkal felírtátok a listára, mi pedig elgondolkodtunk. Talán ma már nem őt tennénk az első helyre, de ha azzal kezdtük, hogy a fent szereplő spanyol férfiakra bárki példaként tekinthet, Antonio Banderas elsőségéhez nem fér kétség. A mára színészlegendává nemesült málagai férfi az elmúlt évtizedekben nem csak azt mutatta meg, hogyan lehet Hollywoodot angol tudás nélkül meghódítani, hanem azt is, hogyan kell a világraszóló sikert mérhetetlen eleganciával kezelni. Az idő meg úgy látszik, egyszerűen nem fog azon a sármon…

+ 4

Nálad ki a befutó?

   

Start typing and press Enter to search