Caracol: Flamenco est a Spinozában

Vörös és fekete. A flamenco tipizált színpárosa. Ez a műfaj azonban jóval színesebb, tele üde zöldekkel, puha rózsaszínnel, harsány sárgával, végtelen mélységű kékkel. Ha szívesen töltekeznétek fel a tavasz és a flamenco minden színárnyalatával, a spanyol hangulatok energiáival és az andalúz napfény erejével, ne hagyjátok ki jövő szombaton, április 27-én a Spinoza Színházba a CARACOL flamenco koncertet.

Az andalúz napfényt idéző tradicionális flamenco darabok zongorán és hegedűn szólalnak meg lüktető ritmikai kísérettel. Sokszínű hegedűjáték, virtuóz zongorajátékkal összefonódva, A flamenco nyers ereje és ősi jellege mellett megjelenik egy modernebb, finomabb hangulat. Muzsika és tánc összefonódva.

Közreműködnek

Böröcz Petra – tánc
György Andrea – hegedű
Gál Katalin – zongora
Bózsa Anikó – cajón, taps
Varga Veronika mv. – nagybőgő, ének

„Ezekkel a fantasztikus zenészekkel muzsikálunk, és vendégül várjuk Varga Veronikát, aki nagybőgőn és énekelve egészíti ki a zongora, hegedű és ritmus izgalmas összjátékát. Így a próbafolyamat alapján azt mondnám, hogy megdöbbentő ereje van a bőgőnek a flamencoban, teljesen felforgat, átmos, újrarendez és feltölt, csodásan kapcsolódik a magasabb hangokhoz, ritmushoz, tánchoz. A helyetekben én eljönnék, hogy meghallgassam és megnézzem mindezt.” – foglalta össze érzéseit Böröcz Petra flamenco táncművész az est kapcsán.

Start typing and press Enter to search