Frida Kahlo az új Barbie kollekció női példaképei között

Felejts el mindent, amit eddig a Barbie babákról gondoltál. A modern történelem női példaképei ugyanis a napokban Barbie kollekciót kaptak, az időzítés pedig nem is lehetne tökéletesebb: plasztik nőnap egy hozzánk igen közelálló főszereplővel, avagy Frida Kahlo a Barbie új kollekciójában.

A Barbie háza táján igazán érzik, hogyan kell hatásosan bemutatni egy új kollekciót. A hírek szerint a nőnapra időzített új babák premierjét számos közvélemény-kutatás előzte meg, a cél pedig ezúttal túlmutat az elmúlt évtizedek gyakorlatán − olyan modern nőalakokat kerestek, akikre a gyerekek felnézhetnek. A kollekcióban olimpiai bajnok sportoló és világhírű szakács egyaránt megtalálható, de talán nem vagyunk részrehajlóak, ha kijelentjük: a középpontban Frida áll.

Ahhoz, hogy erről megbizonyosodjunk, elég rápillantanunk a Mattel oldalára, ahol mindenütt a mexikói ikonnal találkozni − persze a fenti bemutató videó is kellően sokatmondó. Ha pedig arra gondolunk, hogy a nyáron Budapestre érkezik a világhírű képzőművész mintegy 30 képe és a Dolores Olmedo Múzeum anyaga a Nemzeti Galériában lesz látható, még az eddiginél is jobban várjuk a tél végét. Hátha a nemzetközi nőnap besegít egy kicsit… mikor lesz már tavasz végre?

Korábbi írásunk Fridáról (kattints a képre!)

Start typing and press Enter to search