A Mexikói Nagykövetség spanyolul tanuló magyar fiatalokat díjazott

33 magyar középiskolás diák vehette át a spanyol, mint idegen nyelv tanulásáért járó kiválósági díjat a „Mexikói Érmet”, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma intézményi támogatásával ítélt oda a Dr. Lőrinczi Zoltán államtitkár és David Nájera, Mexikó budapesti nagykövete.

A mexikói nagyköveti rezidencián tartott ünnepségen Nájera nagykövet beszédében elismerte a fiatalok erőfeszítéseit, valamint tanáraik elhivatottságát, melyek kulcsfontosságú szerepet játszanak a spanyol, mint idegen nyelv tanulásának és tanításának folyamatában. Hangsúlyozta továbbá, hogy a spanyol nyelv a kulturális ismereteken túl, gazdasági értéket jelent, számos szakmai és üzleti lehetőséget is kínál, hiszen több, mint 500 millió ember beszél spanyolul a világban; és legalább 100 millió nem anyanyelvi használót tartanak számon.

Több mint 2000 spanyolul tanuló középiskolai diák közül a díjazottakat saját oktatási intézményeik jelölték, melyek között megtalálható a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, a Miskolci Herman Ottó Gimnázium, a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium, a Veszprémi Vetési Albert Gimnázium és további kéttannyelvű intézmények, vagy a spanyolt idegen nyelvként oktató intézmények. A kitüntetettek átvehették okleveleiket spanyol és magyar nyelven, valamint az érmet, melyek együtt alkotják a kiválósági díjat.

a “Mexikói Érem”

A „Mexikói Érmet’’ az EMMI és a Mexikói Nagykövetség 2018 óta közösen adja át a magyar fiatalok erőfeszítéseit elismerő kezdeményezés támogatására aláírt megállapodásnak köszönhetően. Ugyanakkor, ez az oktatási és kulturális projekt a Mexikói Kulturális Diplomácia „A világ, melyben spanyolul beszélünk" programjának része, melyet a Mexikói Külügyminisztérium, és a Mexikói Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési Ügynökség támogat.

Start typing and press Enter to search