Itt az új Spain.info! Kovásznevelés helyett legyél inkább Spanyolország expert

A homokos tengerpartok, a simogató napsütés, a folyton nyüzsgő tapasbárok, a kacskaringós andalúz utcácskák útvesztője koronavírus idején sajnos csak álom, de ha már álom, álmodjunk nagyot. A spain.info megújult oldala nemcsak hasznos információk tömkelegével vár minden Spanyolországba vágyót, ennél sokkal többet tesz: ha már mi nem mehetünk az Ibériai-félszigetre, az Ibériai-félszigetet hozza ide!

Bár koronavírus-járvány végét jelen pillanatban megjósolni sem lehet, abban talán joggal bízhatunk, hogy előbb-utóbb újra beköszönt a szabadság, és örökre elfelejthetjük a nyaralási terveinket végletesen meghatározó piros-sárga-zöld színkódokat. Ha már most elkezdjük a formaidőzítést, mire eljön a mi időnk, nemcsak a kovásznevelésnek lehetünk a mesterei, de igazi spanyol-expertté képezhetjük magunkat. A Spain.info-n nem fog múlni:

Képgalériák

Vigyázat: a tengerparti naplementét vagy városi életképeket, esetleg az ínycsiklandó gasztrofotókat látva az első reakciónk könnyen a zokogás lehet, amiért nem indulhatunk azonnal a Ferihegyre. A magával ragadó fotógaléria rögtön megteremti a hangulatot, és ha nem is pótolja a ráérős, eltévedős városnézéseket, de határozottan segít odaképzelni magunkat a Rambla forgatagába.

Utazástervező

Akár határozott céllal, akár céltalanul kezdünk a jövőbeni nyaralásunk megtervezéséhez, a spain.info utazástervezője hasznos segítséget nyújt: a nagyobb spanyol városokból kiindulva az ország minden régióját megismerhetjük. Mit jelent ez a gyakorlatban? Ha például Bilbao felé vennénk az irányt, nemcsak a város nevezetességeiből kapunk gyorstalpalót, de a buszjegyek árától a baszkok kedvenc pintxóin át többek közt a Bilbao–Málaga távolságot is megtudhatjuk kilométerben ÉS menetidőben kifejezve.

Utazás Spanyolországon belül

Igaz, egyelőre csak fejben repülünk, de ha már ott vagyunk, jó tudni, hogy a kiépített vasúthálózatnak és a belföldi repülőjáratoknak köszönhetően az ország legtávolabbi zugába is könnyen eljuthatunk (távoli zug rajongó sorstársaknak egy tipp: Gaztelugatxe!). Nemcsak a repülő-, vonat-, autó-, hajó- és gyalogos útvonalakról kapunk átfogó képet, de tematikus összeállításokat is találunk az oldalon: az ország 12 legszebb vasútvonalán végigrobogó lista minden igaz utazó szívét megdobogtatja.

Interaktív térkép

Végre egy térkép, ahol nemcsak a városokra kereshetünk rá, hanem arra is, mit várunk a nyaralástól! Az úti cél leszűkítését persze lehet, hogy nem könnyíti meg, ha 3473 partszakasz közül is választhatunk, na de ez legyen a legnagyobb gondunk az életben, nem igaz?

Letölthető, ingyenes brosúrák

Hol találod Spanyolország legjobb dinómúzeumát? Miért igyál sherryt Jerez de la Fronterában? Mit ne hagyj ki Madridban? Hová szervezd a barátokkal a biciklitúrát? Az ingyenes, letölthető brosúrákkal gyerekjáték a családi nyaralás, a pár napos kikapcsolódás, a múzeumtúra vagy a hátizsákos-stoppolós utazás megszervezése. Nyelvgyakorlásnak sem utolsó: az úti könyvek a spanyol és az angol mellett elérhetők többek közt németül, franciául vagy oroszul is.

Covid-hírek

2020 egy új ellenőrizendő pontot tett hozzá az utazás előtti checklistünkhöz. Ma már nem elég annak utánanézni, hogy a repülőtérről hogyan jutunk el a belvárosba, vagy pánikszerűen átkotorni a bőröndöt, hogy biztos betettük-e a telefontöltőt. A vírus intenzívebb szakaszaiban és békésebb időkben is érdemes folyamatosan tájékozódni, és figyelni a koronavírussal kapcsolatos híreket, ajánlásokat és legfrissebb szabályozásokat.

Start typing and press Enter to search