Barcelona

#spanyolosok véleménye

 • Admin | Barcelona

  Bejártad már a város minden zegét-zugát? Itt élsz, vagy visszajáró vendég vagy? Jobban ismered az utcák rejtett kincseit, mint a helyiek?

  ¡Legyél Te a #spanyolosok idegenvezetője!

  Ha otthonosan mozogsz a helyi éttermek, kávézók és bárok világában; ha tudod, merre van a legkülönlegesebb partszakasz, a legszebb templom, a legfinomabb (kultúr)tapas; ha nem titok előtted, hol kapni a legautentikusabb helyi termékeket vagy a legmenőbb szuvenírt, küldd el nekünk tippjeidet, hogy a # spanyolosok úgy fedezhessék fel a várost, ahogy egyetlen útikönyv alapján sem tudnák!

  Várjuk javaslataidat Facebook-oldalunkon kommentben és üzenetben egyaránt. Hozzuk össze együtt, #spanyolosok!

Fontos információk

 • A várostól 12 km-re fekvő El Prat reptérről taxival, busszal és vonattal is könnyen bejuthatsz Barcelona centrumába.
 • Hola Barcelona kártyával pofonegyszerű a közlekedés: a 2 (15 €), 3 (22 €), 4 (28,50 €), 5 (35 €) napos kártyával korlátlanul utazhatsz bármely tömegközlekedési eszközön.
 • A metrók, a villamosok és a helyi érdekű vasút járatai  5.00 és 24.00 között vehetők igénybe ‒ pénteken és hétvégén viszont hajnali 2-ig járnak!
 • Busszal 4.25 és 23.00 óra között utazhatsz, utána éjszakai buszok közlekednek. A legtöbb éjszakai járat („Nit Bus”) a Plaça de Catalunyáról indul, vagy oda fut be.

TOP LISTÁK ÉS AJÁNLÁSOK

1. GAUDÍ

Ha Barcelona, akkor Gaudí; ha Gaudí, akkor Barcelona. A várost ma már nagyon nehéz lenne elképzelni a katalán építész mesterművei nélkül, amelyek kétségkívül a város legfelkapottabb turistalátványosságainak számítanak. Éppen ezért, ha tehetjük, az interneten előre foglaljunk belépőjegyet a látogatásokhoz. Ha pedig csak egy híres Gaudí-házra van időtök, mi mindenképpen a gyönyörű (és társainál sokkal kevésbé felkapott) Casa Batllót ajánljuk!

2. RAMBLAS + KOLUMBUSZ

A Las Ramblas Barcelona méltán híres bevásárlóutcája, amely hajdan folyómeder volt. Érdemes végiglejteni rajta legalább egyszer, és közben elveszni az utcai árusok, hangulatos kávézók, élő szobrok és persze a La Buquería piac színes forgatagában. Kevesen tudják, hogy a Ramblas és a kikötő találkozásánál álló Kolumbusz-szobor egyben kilátó is, a szobor talapzatában felliftezve gyönyörű kilátás tárulhat a szemünk elé az egész barcelonai tengerpartról.

3. GÜELL-PARK

Ne hagyjuk el Barcelonát anélkül, hogy ne sétáltunk volna körbe a világ legszebb parkjának is tartott varázslatos kertben, ahol minden egy helyen megtalálható, ami miatt szeretjük a várost:  szökőkutak, gyönyörű kilátás és persze Gaudí meglepőbbnél meglepőbb, mesébe illő épületei.

4. MONTJUIC + FONTANA MAGICA

A Montjuic-hegy környékén rövid idő alatt végzetesen szerelembe eshetünk a várossal: miután fellibegőztünk, ugorjunk be az olimpiai stadionba, a botanikus kertbe, a Szépművészeti Múzeumba vagy a CaixaForum ingyenes kiállításaira, gyönyörködjünk a világkiállításra épült gyönyörű épületekben, este pedig tekintsük meg a zenélő szökőkút hangulatos műsorát.

5. CAMP NOU

Egy barcelonai kiruccanás nem lehet teljes Európa egyik legnagyobb stadionja, az FC Barcelona otthona nélkül. Ha a Camp Nou-nál járunk, ne felejtsünk el egy pillantást vetni a stadion mellett álló Kubala-szoborra! Kubala László, vagy ahogy a helyiek ismerték, Laszi 10 évig volt az FC Barcelona sztárja, 345 mérkőzésen 280 gólt szerzett, a csapattal pedig 4 bajnoki és 5 kupagyőzelmet szerzett.

1. PARC DEL LABERINT D'HORTA

A város északi részén megbúvó csodálatos kert ad otthont spanyolország legszebb neoklasszikus labirintusának, nem csoda, hogy a 2006-os Parfüm című film egyik kulcsjelenetét is itt forgatták.

2. JARDINES DE LARIBAL

A Montjuic-hegyen található, teraszos elrendezésű kertben andalogva a ciprusok, lugasok, vízesések, azulejóval kirakott lépcsők és gyönyörű szobrok ölelésében ti is elbújhattok egy kicsit a világ elől. Ne felejtsetek el megpihenni a helyiek körében is kedvelt Font del Gat mellett! 

3. SANT FELIP NERI

A gótikus negyed közepén rejtőző tér szinte oázisként várja a belvárosi forgatagban megfáradt turistákat egy kis csendes szemlélődésre és befelé figyelésre, ahol sokkal egyszerűbb lesz ráhangolódnotok nem csak a középkori Barcelona semmihez sem fogható varázsára, hanem egymásra is.

4. EL BOSC DE LES FADES

A Ramblasról nyíló kis utcában, közvetlenül a Viaszmúzeum mellett található ez a látszólag jelentéktelen bár, ám belépve egy csapásra egy elvarázsolt erdőben találjuk magunkat. A fák és csobogók között mitikus lények figurái figyelik minden lépésünket, és ne lepődjünk meg, ha olykor-olykor egy gyors erdei zápor söpör végig a báron, a "dekoráció" része az élethű villámlás és mennydörgés is! Varázslatos erdei piknik életünk párjával - a város szívében.

5. PARC DE LA CIUTADELLA

Van-e romantikusabb egy közös csónakázásnál Barcelona Városligetében? Szerintünk nincs! Ha pedig mégis megunjátok, sétálhattok egyet a pálmaházban vagy megkereshetitek a hatalmas mamutszobrot, ahol kötelező lőni egy páros szelfit! ;)

1. TIBIDABO

A Tibidabo-hegyen található vidámpark Spanyolország legrégebbi vidámparkja, és európai viszonylatban is csak a koppenhágai Tivoli előzi meg. A vidámparkok szerelmeseinek egyszerűen kihagyhatatlan!

2. TORRE DE AGBAR

A szimbolikus barcelonai felhőkarcoló, a Torre Agbar éjszakai megvilágításához 4500 LED-izzót használnak, amelyek 16 millió színkombináció létrehozására alkalmasak. Az épület teljes kivilágítása egy órán keresztül hat euróba kerül.

3. GÖRDESZKA-TEMETŐ

Ki hitte volna, hogy Barcelona belvárosában van egy temető, melyet számtalan turista és helyi is látogat. De nem ám egy hagyományos temetőről beszélünk, hanem egy gördeszka-temetőről, melyet a Nevermind bár tart fent, méghozzá a beépített gördeszka-pályájuk falain.

4. KATEDRÁLIS

A barcelonai katedrális (vigyázat, nem összekeverendő a Sagrada Famíliával!) kerengőjében 13 fehér lúd él, ugyanis ennyi idős volt a templom kriptájában örök nyugalomra helyezett Szent Eulália, amikor mártírhalált halt.

5. BOTERO

Tudtad, hogy a világhírű kolumbiai festő- és szobrászművész, Fernando Botero hatalmas, kövér kandúrt ábrázoló szobra 1987 óta már megjárta a Ciudadelát, az olimpia idején a Montjüic-hegyet és a kikötőt is? 2004-ben került jelenlegi helyére, a hagyományosan bevándorlók által lakott Ravalba, ahol a fejlődés, a sokszínűség és az eredetiség jelképévé vált.