Tenerife

#spanyolosok

 • Admin | Tenerife

  Bejártad már a város minden zegét-zugát? Itt élsz, vagy visszajáró vendég vagy? Jobban ismered az utcák rejtett kincseit, mint a helyiek?

  ¡Legyél Te a #spanyolosok idegenvezetője!

  Ha otthonosan mozogsz a helyi éttermek, kávézók és bárok világában; ha tudod, merre van a legkülönlegesebb partszakasz, a legszebb templom, a legfinomabb (kultúr)tapas; ha nem titok előtted, hol kapni a legautentikusabb helyi termékeket vagy a legmenőbb szuvenírt, küldd el nekünk tippjeidet, hogy a # spanyolosok úgy fedezhessék fel a várost, ahogy egyetlen útikönyv alapján sem tudnák!

  Várjuk javaslataidat Facebook-oldalunkon kommentben és üzenetben egyaránt. Hozzuk össze együtt, #spanyolosok!

Fontos információk

 • A Tenerife Sur repülőtérről 30 percenként induló 111-es busszal könnyen megközelíthető Santa Cruz de Tenerife, Los Cristianos, valamint Costa Adeje is; ezenkívül persze taxival is elérhető minden úti cél.  
 • Ajánlott autót vagy motort bérelni ‒ a sziget így fedezhető fel a legszabadabban. A környék tömegközlekedéssel is jól bejárható: busszal is bárhonnan bárhová eljuthatsz, a zöld színű helyi buszokra a sofőrnél váltható jegy, de az újságosoknál kapható kedvezményre jogosító bérlettel, az ún. bonoval is fel lehet szállni a járatokra;  a délen fekvő Santa Cruzt pedig vasútvonal köti össze az északi La Laguna történelmi városával.

5 fun fact Tenerife-ről

1. HÍRADÓ

Tudtad, hogy a Kanári-szigetek a spanyol hírműsorok állandó szereplője? Mivel nyugatabbra fekszik a félszigetnél, a következő időzónába tartozik, a lelkiismeretes bemondók pedig a félszigeti idő mellett nem győzik ismételgetni, mennyit is mutat éppen azóra a Kanári-szigeteken.

2. TEIDE

A szigetcsoport Spanyolország legdélibb és legnyugatibb pontja egyben, ráadásul még az ország legmagasabb pontját is elrabolja az Ibériai-félszigettől: a Teide-csúcs a maga 3 718 méterével Spanyolország legmagasabb hegycsúcsa.

3. KARNEVÁL

A Kanári-szigetek napja mellett kiemelkedő ünnepnek számít a farsang is. Nem csoda, hiszen a tenerifei karnevált a világ egyik legnagyobb fiesztájaként tartják számon közvetlenül a Rio de Janeiro-i után.

4. SZIGETCSOPORT

A Kanári-szigetek szigetcsoport a szigetcsoportban: tágabb környezetéhez tartoznak a Zöld-foki-szigetek (önálló köztársaság), továbbá az Azori-szigetek, Madeira és a Selvagens-szigetek. Ezek mind Portugália részei, bár a Selvagens (magyarul „Vad”) -szigetek csak közigazgatási szempontból nem tartozik a Kanári-szigetekhez.

5. ÜNNEPNAP

Tudtad, hogy a szigetek elsőszámú ünnepnapja május 30. Az ok prózai, 1983-ban ugyanis ezen a napon alakult meg a kanári parlament.