Tapas stand-up & Spotify playlist: A Pata Negránál komolyan vették a karantén felspanyolosítását

A Pata Negra tapas bárok Spanyolország ritmusára lüktetnek – és ez a karantén alatt sincs másként. A hazai tapas bárok doyenei virtuális paella partival, házhoz vitt Spotify playlisttel és gasztrósított stand up comedy-vel csempésznek haza mediterrán hangulatot a COVID-dal súlyosbított időkben. Ja, és az újranyitáson egyedi sangría promóval mondanak hálát azoknak a vendégeknek, akik végig kitartottak mellettük.

A Pata Negrában a karantén (reméljük!) utolsó heteiben sem várnak ölbe tett kézzel, és amíg a Budapest zárva tart, ők házhoz viszik a mediterrán hangulatot. Mit sem törődve a formaságokkal, a Paella Világnapját laza fél évvel előrébb hozva tartottak pénteki paella partit a budai oldalon, miközben más trükköket is bevetettek a – spanyol – hangulat fokozására.

A Pata Negra tapas bárokat a spanyol kultúra és gasztronómia iránt érzett szenvedélyünk hívta életre. Ebben a nehéz időszakban, amikor furcsa üresség tölti be a Kálvin téri és Frankel Leó úti éttermeinket, mindent megteszünk azért, hogy a spanyol életérzést hazavihessétek. A jól ismert Pata Negra hangulatot viszont egyik szolgáltatónk, a NetPincér és a Wolt sem tudta becsomagolni Nektek. Eddig.” – jelentették ki sejtelmesen a Pata Negránál.

A legnagyobb hazai futárszolgálatok a Pata Negrából eddig „csak” Spanyolország ízeit vitték házhoz a rendelőknek, május közepétől viszont a vendégek egy levelet is találnak a tapasok mellett a csomagban: a TAPAS Cuarentena Session, azaz a Pata Negra 14 dalból álló, egyórás Spotify-playlistjére azok a dalok kerültek, amik a Kálvin téri és Frankel Leó úti éttermekben is kedvenceknek számítanak.

  Szkenneld be a kódot a Spotify-on, és pöröghetnek a Pata Negra TAPAS klasszikusok

Meg pár meglepetés: „Joan Manuel Serrattól Estrella Morentéig virtuóz spanyol dalszerzőket és énekeseket gyűjtöttünk össze a mindenki számára ingyenesen meghallgatható albumon, míg a Spotify prémium előfizetőinek 3 meglepetés dallal is kedveskedünk. A Chambao vagy a Los Rodríguezen túl a kemencében sült huevo a la flamenca mellé most Camarón flamencóját tálaljuk.” – hirdetik nevetve.

Tapas stand up Katona Csabával

A vírushelyzet ellenére nevetésből egyébként sincs mostanában hiány a Pata Negrában. Május 21-én az Instant Nights és az étterem rendhagyó közös estjén a házhoz szállított tapasok mellé online stand up comedy-t szolgálnak fel, méghozzá az MTA alkohol- és történelem doktora, Katona Csaba fergeteges felvezetésével. A spanyol ételkóstolás mellé a Professzor úr hasonlóan ínycsiklandó kultúrtörténeteket tálal, és természetesen az est folyamán a spanyol borok sem maradnak megszakértés nélkül.

Az estéről további részleteket a programajánlónkban találtok.

A tapasok mellé csomagolt Spotify playlist a hangulatfokozás mellett egy másik célt is szolgál, ami reméljük, már egyáltalán nem is olyan távoli: „Alig várjuk, hogy a korlátozások végével megnyithassuk pesti és budai teraszainkat is. Ezért ha 3 elviteles vagy házhoz szállításos rendelés után az újranyitást követően a vendégeink magukkal visznek 3 Spotify-os lapot a rendelések után, meghívjuk őket egy kancsó gyümölcsös sangríára a teraszon!”

Igazán nem mondható tehát, hogy a Pata Negránál ne várnák a vírushelyzet lecsengését és a teraszozós szezon budapesti megnyitását. Addig is pöröghet a Spotify-on a TAPAS Cuarentena Session, hogy nemsokára a Kálvin téri nyüzsgésben és a budai/dunai levegőben egyaránt ismerősen csengjenek a spanyol dallamok. Már nagyon itt van az ideje annak a sangríának… nem gondoljátok?

Start typing and press Enter to search