Made in Spain: Az 5 legjobb spanyol pasi

Ki ne ismerné a spanyol futball-válogatott bálványozott játékosait, vagy éppen a tipikus latin lovert megtestesítő Oscar-díjas spanyol színészeket? Bizony, ők azok, akiket rendre elő lehet húzni a kalapból, ha helyes spanyol férfiakról van szó kis hazánkban. Szerencsére Spanyolország hatalmas, és mint ilyen, elfér még benne jó pár – Magyarországon kevésbé ismert – sármos férfi, akire nem csak a külseje miatt érdemes odafigyelni!

Cayetano Rivera

Torreádor dinasztia sarja
Életkor: 38 év
Foglalkozás: Vérprofi, hidegvérű torreádor.
Személyes: Nőtlen, számos spanyol modell ex-barátja, Blanca Romero  ex-férje, jelenleg Eva González boldog párja, immáron másodszorra.  A spanyol pletykalapok visszatérő szereplője. 		

Szakma: Habár édesapja egy bikaviadal közben veszítette életét, mindössze 36 évesen, őt mégsem tántorította el semmi ettől a hivatástól. Elvégre egy torreádor dinasztia sarja. 2005-ben debütált pikadorokkal, egy éven belül pedig rögtön mindkét fontos torreádor-lépcsőt megugrotta („alternativa” és „confirmación”). Azért azt eláruljuk, hogy szintén torreador testvére több bikafület vágott már le karrierje során, ám olyan gyönyörű tartással nem táncol senki élet és halál vékony határán, mint Cayetano.

“A spanyol pletykalapok visszatérő szereplője”

Érdekes lehet: Annie Leibovitz, sztárfotós egy egészen különleges, meglepő stílusú fotósorozatot készített Cayetanóról Penélope Cruzzal. A sármos torreádor ezen kívül feltűnt már az Armani és a spanyol luxus márka, a Loewe reklámarcaként is. Egész Spanyolországban gyakran látható óriásplakátokon, ahol hideg eleganciával és metsző tekintettel borzolja a kedélyeket − és a női szíveket.

 

Jordi Mollá

Ötször jelölték Goya-díjra
Életkor: 46 év
Foglalkozás: Színész, filmrendező, festő
Személyes: Nőtlen

Szakma: Ötször jelölték Goya-díjra, amivel nincs sok szerencséje, hiszen eddig egyszer sem kapta meg a „spanyol Oscart”. Olyan filmekben láthattuk, mint a Sonka, sonka (1992); a Riddick (2013); vagy éppen A tenger szívében (2015). Mint filmográfiájából kiderül, Jordi néhány éve Hollywood-felé kacsintgat, több-kevesebb sikerrel.

“Amellett, hogy színész és rendező, elismert festő is.”

Érdekes lehet: Katalán származású. Amellett, hogy a közönség színészként és rendezőként ismeri leginkább, megbecsült festőnek számít Spanyolországban. 2008 óta egy madridi galériában állít ki, ahol számos egyéni és kollektív kiállítása volt már. Igazi művészlélek, amolyan modern entellektüell, aki elsőre kicsit hidegnek és morcosnak tűnhet, de mi tudjuk, hogy mindez csak álca!

 

Feliciano López

Többszörös Davis-kupa nyertes
Életkor: 33 év
Foglalkozás: Teniszező
Személyes: Idén vezeti oltár elé spanyol modellt, Alba Carrillót,  akinek előző kapcsolatából született kisfiát már jó pár éve  közösen nevelik. 		

Szakma: Többszörös Davis-kupa győztes, jelenleg a világranglista 14. helyén áll. 2005-ben Wimbledonban negyeddöntőbe jutott, ami a spanyolok közül 1972 óta neki sikerült először. Habár vannak nála sikeresebb spanyol teniszezők, mi hiszünk benne, hogy még vár rá a nagy áttörés.

“Igazi divatfiú”

Érdekes lehet: Balkezes, remekül szervál, emellett jó a hálónál is. Feliciano kedvence egyértelműen a füves pálya, Rafael Nadaltól eltérően nem számít salakmenőnek. Listánk többi tagjához hasonlóan számos márka reklámarcaként tűnt már fel, és rendszeresen megfordult a spanyol újságok címlapján. Igazi divatfiú.

 

Miguel Ángel Silvestre

Lubickol a hírnévben
Életkor: 32 év
Foglalkozás: Színész
Személyes: Sok színésznő szívét törte már össze, hátha a jelenlegi  barátnő, Miriam Peréz nagyobb sikerrel jár. 		

Szakma: 2005-ben a legjobb feltörekvő színésznek választották a toulouse-i spanyol filmhéten, majd 2007-ben és 2008-ban több díjat is bezsebelhetett mozi- és tévés szerepeiért. Nemzetközileg talán leghíresebb filmje, Pedro Almodóvar Szeretők, utazók (2013) című mozija volt, melyben egy mellékszerepben láthattuk.

“Pletykalapok szívesen foglalkoznak magánéletével”

Érdekes lehet: Miguel igazi extrovertált színész, aki valósággal lubickol a hírnévben, no meg a szereplehetőségekben. Nem titkoltan nagyra van magával, így a pimaszság és lazaság keveréke miatt kelti fel a hölgyek érdeklődését. Hazájában igazi férfi-ikonnak számít, a pletykalapok szívesen foglalkoznak magánéletével.

 

Xabi Alonso

Sportosan elegáns
Életkor: 33 év
Foglalkozás: Labdarúgó, jelenleg a Bayern München játékosa,  korábban a Real Madridban futballozott. 		
Személyes: Nős, két gyermek édesapja.
Szakma: Világbajnok (2010), Európa-bajnok (2008, 2012),  kétszeres Bajnokok Ligája-győztes 		

Érdekes lehet: Baszk származású. A tavalyi évben ő volt az Emidio Tucci kampányarca, kimért úriemberként tekintett ránk a madridi kirakatokból. Még lenyűgöző futballtudása és ellenállhatatlan sármja nélkül is imádnánk, hiszen Xabi nem egy szupermodellt választott párjául, hanem gyerekkori szerelmét, akivel több, mint hat éve házasok és boldogan nevelik két gyermeküket. A spanyol válogatottban „Vörös szakállnak” (Barba Roja) becézik. Hát nem cuki?

“A tavalyi évben ő volt az Emilio Tucci kampányarca”

Start typing and press Enter to search