Mexikói halloween smink: csináld magad La Catrina-makeup halottak napjára

Nem az idei lesz az első év, hogy a halloween bulikban a mexikói halott menyasszonyok csábítanak majd a legkönnyebben. Mégis, az elfuserált vagy egyszerűen csak idegesítő Catrina-sminkeknek se szeri, se száma a YouTube-on, arról nem is beszélve, hogy a legtöbben azt sem tudják, ki az a Catrina. Olvass tovább, és nemcsak a legszexibb, de garantáltan a legtájékozottabb is Te leszel az idei halloween buliban!

Bár nem túlzás, hogy Mexikóban évezredes hagyománya van a halottkultusznak, La Catrina, az elegáns csontvázdáma figuráját mindössze 100 évvel ezelőtt alkotta meg José Guadalupe Posada mexikói rézmetsző. Ennél is meglepőbb, hogy az inspiráció egyenesen a mexikói ellenzéki újságokból jött, melyekben időről-időre halálfejekkel és csontvázakkal illusztrálták a politikusokat érintő kritikákat.

Posada csontvázát később aztán a híres mexikói muralista, Diego Rivera − akit sokan inkább Frida Kahlo férjeként ismerünk − nevezte el La Catrinának, méghozzá a catrín szó jelentését nőiesítve, ami eredetileg a jól öltözött férfiakra vonatkozott, akiket hasonlóan elegáns nők kísértek az arisztokráciát összehozó bálokra és rendezvényekre. A halál női képének eredetéhez egyébként az is hozzátartozik, hogy a spanyolban a halál nőnemű főnév (la muerte), éppen ezért ábrázolta már Posada is női kalapban a csontvázat.

Ahhoz, hogy egy igazán jó mexikói La Catrina-sminket elkészíthessünk, mindenképpen szükségünk lesz egy könnyen követhető csináld-magad videóra, sminkkészletre és persze néhány (mű)virágra, amit a hajunkba teszünk. Bármilyen hihetetlen is, az utóbbi kettő bekészítése a könnyebb, a gyengébbnél-gyengébb YouTube-videóktól pedig ezúttal mi szabadítunk meg Benneteket. Lássuk az elsőt, ami szerintünk egyben a legjobb választás is:

A rengeteg profi makeup közül válogatva ugyanis nemcsak az a fontos, hogy a kinézett smink elnyerje a tetszésünket, hanem az is, hogy könnyen fel tudjuk tenni az otthoni készletből. Jeamileth Doll videója ebből a szempontból is telitalálat: nemcsak könnyen követhető, hanem néhány lépést leszámítva igazán nem támaszt extra igényeket a sminkkészletünkkel szemben sem (ami pedig igen, azt ki tudjuk hagyni minden további nélkül). A fenti videóval stílusos és szexi Catrinává varázsolhatjátok magatok néhány perc alatt.

Lessétek el a trükköket és csábítsatok az idei halloweenen úgy, mint még soha! A mexikói smink és La Catrina biztosan megteszi majd az első lépést…

Start typing and press Enter to search