Karanténspanyol: Spanyol nyelvtani gyakorlatok az Instagramon!?

Szeretnéd kihasználni a karantént a spanyoltanulásra, de sem a spanyol nyelvtankönyvek, sem a pénztárcád nem motiválnak igazán? 1200 spanyolos már tudja, hogyan dobja fel a spanyoltanulást az #instaspanyol karanténkurzusa: ingyenes spanyol tanfolyam minden szinten, nyelvtanulási hackek, tanulókártyák és egy új spanyol nyelvtani alapozó a KultúrTapas Instagram-oldalán.

Instagramon indított ingyenes spanyol tanfolyamunkon egy hónap alatt közel 40 tanulókártyát, nyelvtani hacket és rengeteg interaktív gyakorlatot vettettünk be azért, hogy leverjük a járványhelyzet fejéről a koronát és hasznosan töltsük a karantént. 1200-an csatlakoztatok hozzánk, ami minden képzeletet felülmúlt, pláne, hogy a nyelvtani feladatok, interaktív leckék elől sem futamodtatok meg. Így az elsősorban kezdőknek és újrakezdőknek szóló első hónapot lezáró spanyol alapozó hétvégén már több mint félezer helyes választ kaptunk a feladatokra.

Ingyenes spanyol kurzusunkat úgy állítottuk össze egy hónappal ezelőtt, hogy a kezdő és újrakezdő spanyolosok igényei mellett mindig legyen testhezálló feladat a halódnak is. Sőt, alapozó hétvégénkre nyereményjátékot hirdettünk, és Carlos Rodero anyanyelvi spanyoltanárral együttműködésben középhaladó és haladó szintű, beszédközpontú spanyol tanfolyamra nyertek jegyet azok, akik az alapozó összes feladatát teljesítették.

Mielőtt szintet lépnénk a spanyolozásban, úgy gondoltuk, egy újabb intenzív hétvégével lehetőséget teremtünk mindenkinek, hogy rendbe tegye magában a spanyol nyelvtant, és összefésüljük az ismereteinket. Újrakezdőknek és haladóknak, azoknak, akik eddig is velünk voltak és azoknak is, akik eddig nem követték az #instaspanyol mindennapos tanulókártyáit.  Egyszóval mindenkit várunk, aki szeretné rendbe tenni a spanyol nyelvtanját és egy kis karantén-spanyollal elűzni a szürkeséget!

Április 24-én pénteken indul tehát nyelvtani áttekintő mini-kurzusunk az Instán, de ne a szokásos unalmas nyelvtanozásra számítsatok. Nemcsak hasznos spanyol nyelvtani hackek jönnek, hanem rengeteg alternatív gyakorlófeladat is – Insta Storyban! Aki elvégezte az alapozót, ezen már meg sem lepődik, a feladatok száma és változatossága viszont bővülni fog, úgyhogy az újdonság-élmény mindenkinek garantált. És egy kis nyereményjáték-izgalom is!

Ezúttal a hétvége teljesítői között Miguel García Viñolo, budapesti spanyol lektor könyvének 3 példányát fogjuk kisorsolni . A könyv és az Instagramon indított spanyol tanfolyamunk között ugyanaz a gondolat húzódik meg: a nyelvtanulás akkor a leghatékonyabb, ha jól érezzük magunkat közben. A gazdagon illusztrált kiadvány spanyol vicceken keresztül mutatja be nyelvtani, kiejtési vagy akár kulturális sajátosságokat a spanyolban.

Szórakozásban pedig a hétvégén sem lesz hiány, velünk tartotok?


A Chistes lingüísticos de componente cultural para la enseñanza del español megrendelhető az Amazonról, míg Magyarországon a LibroTrade idegennyelvű könyvkínálatában találjátok meg. Instagram-játékunkban 3 példányt sorsolunk ki 2020. április 27-én, amelyeket a veszélyhelyzet elmúltával személyesen (vagy a nyertesek kérése esetén postai úton) adunk át. A célunk most az, hogy örömet okozzunk, de a biztonságról sem feledkezhetünk meg. ¡Ánimo!

Start typing and press Enter to search