14 remek recept a Tapas világnapjára
Spanyolországban az étkezés ünnep, de mit tegyen az ember, ha eljön az ünnep ünnepe? Idén június 17-én tartjuk a Tapas világnapját, amelynek alkalmából a budapesti Spanyol Nagykövetség és a Spanyol Idegenforgalmi Hivatal partnerei és barátai több mint egy tucat tippet adnak az ünneplés mikéntjére. A videósorozatban igazi tapas-klasszikusok receptjét ismerhetitek meg, amiket nemcsak mászterséfek, hanem kezdők is könnyen össze tudnak állítani. Ha mindig kíváncsi voltál rá, hogyan készül a gazpacho vagy a churros, most maga Anunciada Fernández de Córdova nagykövet asszony mutatja be a konyhai fortélyokat. Felkészültél a spanyol ízek ünneplésére?
Padrón: Báránylapocka narancsos-fügés mártásban
Budapest, Horánszky u. 10, 1085
Pata Negra: Pulpo al Ajillo
1023 Budapest, Frankel Leó út 55 | 1091 Budapest, Kálvin tér 8.
El Asador de Pata Negra: Solomillo con Cebolla
1061 Budapest, Paulay Ede utca 39.
Divino Porcello & Zenit: Pan con Tomate
Budapest, Apáczai Csere János u. 7, 1051
Anunciada Fernández de Córdova: Gazpacho
Spanyolország budapesti nagykövete
Anunciada Fernández de Córdova: Champiñones al Ajillo
Spanyolország budapesti nagykövete
Anunciada Fernández de Córdova: Churros
Spanyolország budapesti nagykövete
Szeredi Zsolt: Chorizo al Vino Tinto
Borszakértő, a Vino Castillo spanyol borház tulajdonosa
Németh Ágnes: Tapa de Cabrales
Borszakértő, a VinCE magazin korábbi főszerkesztője
Almásy Gabriella: Tortilla de Patatas
Spanyolországba akkreditált idegenvezető
Teschler Mónika: Champiñones rellenos
Utazási szakember, a TDMC Incoming beutaztató iroda vezetője
Madary Orsolya: Gambas al Pil-pil
Újságíró, a Magyar Konyha főszerkesztője
Diana Domingo: Ajoarriero
A Spanyol Nagykövetség munkatársa