Közélet

Közélet

A Penya Blaugrana Budapest nem csak a magyar culék között szeretne úttörő lenni

Baranyai Tamás (Penya Blaugrana Budapest) | 2019.06.02.

"2012-ben az Eurobarca élőben tudósította a Camp Nou-ból a Granada elleni meccset. A találkozó után fennmaradtunk a sajtózónában, hogy megírjuk az összecsapás utáni nyilatkozatokat és értékeléseket. Természetesen kiélveztük a helyzetet, hogy a Camp Nou-ban alkothatunk, és nagyjából hajnali 2-3 óra magasságában kezdtünk csak el szedelőzködni. Nem nagyon akartunk még azonban hazamenni, így lenéztünk a már rég kiürült stadion alsó szintjeire, és egyszerűen a gyepszőnyeg felé vettük az irányt...

#spanyol futball #fc barcelona #barca #camp nou #Penya Blaugrana Budapest

Közélet

Szerelmem, Andalúzia: Málaga élménykalauz

Aczkov Adriána | 2019.06.02.

"Rájöttem, nekem kell Spanyolországba költöznöm és ott élnem, ahol boldog vagyok" - írtam nemrég. Andalúzia rabul ejtett, de mivel annyi hely van, amiről szívesen mesélnék még az indulás előtt, és egy történetbe nem fog beleférni, apránként mutatom be Nektek ezt a tájat az én szemszögemből, hogy mire útra kelünk, Ti is megismerjétek.

#spanyolország #andalúzia #spanyol utazás #spanyolországi nyaralás #malaga

Közélet

Plácido Domingo világhírű spanyol tenor is támogatja az ifjú magyar Virtuózokat

KultúrTapas | 2019.05.24.

A budapesti Vigadóban rendezett nemzetközi sajtótájékoztatón jelentette be az alapító, Peller Mariann, valamint Prof. Dr. Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere és Dr. Batta András, a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke, hogy továbbra is támogatják a fiatal klasszikus zenei tehetségek felfedezését és ápolását - mind Magyarországon, mind pedig a nemzetközi szintéren. Utóbbit erősíti, hogy az ifjú tehetségeknek immár nemzetközi szupersztárok is támogatást nyújtanak, köztük Plácido Domingo, világhírű spanyol operaénekes és karmester.

#spanyol zene #Plácido Domingo #Virtuózok

Közélet
Közélet

Perui fociláz: Ahol minden vb-meccsre járt egy szabadnap

Molnár Péter | 2018.07.07.

Valószínűleg a mai napig zavarba lehetne hozni azzal, ha el kellene magyaráznom, mit jelent a les − persze ezt a férfi barátaim és rokonaim előtt csak nagyon halkan merném bevallani. Peruba költözésemmel azonban a focihoz való viszonyom hamar és talán végérvényesen megváltozott: amikor Peru kvalifikálta magát a 2018-as labdarúgó-világbajnokságra, hirtelen egy olyan országban találtam magam, ahol tombolt a vb-láz...

#latin-amerikai foci #latin foci #peru #perui foci #világbajnokság #vb #latin-amerikai futball #perui válogatott

Közélet
Közélet

„Egy percre sem tudok nem magyar lenni" − interjú a madridi egyetem magyar lektorával

KultúrTapas | 2018.05.29.

\"Kevés spanyol érti meg a magyarokat. Az első cél tehát rávezetni a spanyol embereket arra, hogy mi Magyarország, és mi a magyar kultúra\" − Korábbi kollégánkkal, Tóth-Mayer Gergővel, a madridi Complutense Egyetem magyar lektorával a Madách Egyesület készített interjút, amit örömmel közlünk itt a KultúrTapason is.

#spanyol oktatás #madrid #magyarok spanyolországban #spanyol egyetem #madách egyesület #complutense

Közélet
Közélet

R2-D2 és a rohamosztagosok új reményt vittek San Sebastiánba

Molnár Péter | 2018.05.04.

Egyesek szerint Margaret Thatcher székfoglalója, mások szerint fordítói baki inspirálta. Akárhogy is, május 4. ma már pop-kulturális őstörténet és a Star Wars-rajongók pirosbetűs ünnepe. San Sebastiánban azonban ennél is tovább mentek, és a jó ügy érdekében egymás mellé állították R2-D2-t és a rohamosztagosokat. Turisztinfó előtt tétovázó Darth Vaderért görgess lejjebb.

#spanyol tengerpart #san sebastián #baszkföld #spanyol nyaralás #csillagok háborúja #star wars