Közélet

Közélet

Szerelmem, Andalúzia: Málaga élménykalauz

Aczkov Adriána | 2019.06.02.

"Rájöttem, nekem kell Spanyolországba költöznöm és ott élnem, ahol boldog vagyok" - írtam nemrég. Andalúzia rabul ejtett, de mivel annyi hely van, amiről szívesen mesélnék még az indulás előtt, és egy történetbe nem fog beleférni, apránként mutatom be Nektek ezt a tájat az én szemszögemből, hogy mire útra kelünk, Ti is megismerjétek.

#spanyolország #andalúzia #spanyol utazás #spanyolországi nyaralás #malaga

Közélet

Plácido Domingo világhírű spanyol tenor is támogatja az ifjú magyar Virtuózokat

KultúrTapas | 2019.05.24.

A budapesti Vigadóban rendezett nemzetközi sajtótájékoztatón jelentette be az alapító, Peller Mariann, valamint Prof. Dr. Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere és Dr. Batta András, a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke, hogy továbbra is támogatják a fiatal klasszikus zenei tehetségek felfedezését és ápolását - mind Magyarországon, mind pedig a nemzetközi szintéren. Utóbbit erősíti, hogy az ifjú tehetségeknek immár nemzetközi szupersztárok is támogatást nyújtanak, köztük Plácido Domingo, világhírű spanyol operaénekes és karmester.

#spanyol zene #Plácido Domingo #Virtuózok

Közélet
Közélet

Perui fociláz: Ahol minden vb-meccsre járt egy szabadnap

Molnár Péter | 2018.07.07.

Valószínűleg a mai napig zavarba lehetne hozni azzal, ha el kellene magyaráznom, mit jelent a les − persze ezt a férfi barátaim és rokonaim előtt csak nagyon halkan merném bevallani. Peruba költözésemmel azonban a focihoz való viszonyom hamar és talán végérvényesen megváltozott: amikor Peru kvalifikálta magát a 2018-as labdarúgó-világbajnokságra, hirtelen egy olyan országban találtam magam, ahol tombolt a vb-láz...

#latin-amerikai foci #latin foci #peru #perui foci #világbajnokság #vb #latin-amerikai futball #perui válogatott

Közélet
Közélet

„Egy percre sem tudok nem magyar lenni" − interjú a madridi egyetem magyar lektorával

KultúrTapas | 2018.05.29.

\"Kevés spanyol érti meg a magyarokat. Az első cél tehát rávezetni a spanyol embereket arra, hogy mi Magyarország, és mi a magyar kultúra\" − Korábbi kollégánkkal, Tóth-Mayer Gergővel, a madridi Complutense Egyetem magyar lektorával a Madách Egyesület készített interjút, amit örömmel közlünk itt a KultúrTapason is.

#spanyol oktatás #madrid #magyarok spanyolországban #spanyol egyetem #madách egyesület #complutense

Közélet
Közélet

R2-D2 és a rohamosztagosok új reményt vittek San Sebastiánba

Molnár Péter | 2018.05.04.

Egyesek szerint Margaret Thatcher székfoglalója, mások szerint fordítói baki inspirálta. Akárhogy is, május 4. ma már pop-kulturális őstörténet és a Star Wars-rajongók pirosbetűs ünnepe. San Sebastiánban azonban ennél is tovább mentek, és a jó ügy érdekében egymás mellé állították R2-D2-t és a rohamosztagosokat. Turisztinfó előtt tétovázó Darth Vaderért görgess lejjebb.

#spanyol tengerpart #san sebastián #baszkföld #spanyol nyaralás #csillagok háborúja #star wars

Közélet

„Internet egyébként Kubában is létezik" − Havannai időutazás egy Y generációs szemével

Lőrincz-Erdélyi Krisztina | 2018.05.03.

Még az is lehet, hogy egykor többet tudtunk róla, mint ma. A baráti ám festői Kuba, ahogy egykor az elvtársak mondták, a kommunizmus éveiben egyáltalán nem tűnt elérhetetlennek, ma viszont hamisítatlan bakancslistás úti cél, méghozzá az egzotikusabb fajtából. Lőrincz-Erdélyi Krisztina is sokat álmodozott Kubáról, de az ő történetében van azért néhány csavar. Az egyik, hogy Krisztina pszichológus, és közel sem olyan szemmel tekintett Havannára, ahogyan a legtöbb magyar turista.

#kuba #havanna #kubai utazás #kubai út #kubai nyaralás #havannai út #havannai utazás