Közélet

Közélet

„Magyarország megunhatatlan” – Búcsúinterjú a mexikói nagykövettel

KultúrTapas | 2021.02.11.

Őexcellenciája David Nájera Rivas azzal tisztelt meg minket, hogy utolsó interjúját Mexikó budapesti nagyköveteként a KultúrTapasnak adta. A mexikói diplomata közel 4 év után mondott búcsút Budapestnek, ahol sikerekben és soha nem látott kihívásokban egyaránt része volt. Frida és Covid, Mexikó és Budapest – David Nájera búcsúinterjú.

#mexikó #mexikói nagykövetség #David Nájera #Mexikói Nagykövet

Közélet
Közélet
Közélet
Közélet

El Derbi de Madrid: Az indiánok örök harca Puskás vikingjei ellen

Kürthy Ádám András & Molnár Péter | 2020.12.01.

Ha a spanyol klubfutball klasszisát a nemzetközi porondon elért fantasztikus eredmények bizonyítják, vajon mi mutatja a csapatok mögött álló szurkolók végtelen szeretetét és ragaszkodását? Hát a becenevek, amiket a kedvenceiknek adnak. Azokból pedig bőven akadt az elmúlt évszázad során, ahogy az egymás kárára elsütött rigmusokból és gúnynevekből. Egy évszázados rivalizálás kulisszái következnek.

#YouHaveToLiveIt #LaLigaHu #ElDerbiDeMadrid

Közélet

200 éve tűzték ki először az argentin zászlót a Malvin-szigetekre

Felipe Solá | 2020.11.06.

“2020. november 6-a nagy jelentőségű évforduló a Malvin-szigetek kérdésével kapcsolatos, elhúzódó szuverenitási vitának: kétszáz évvel ezelőtt, ezen a napon David Jewett birtokába vette a Malvin-szigeteket, és első alkalommal emelte az argentin zászlót az ég felé.” – Felipe Solá, az Argentin Köztársaság külügyminiszterének írása az Argentin Köztársaság magyarországi nagykövetségének együttműködésével a KultúrTapason.

#argentína #argentin nagykövetség #Malvin-szigetek

Közélet
Közélet

A spanyol Schindler: Ángel Sanz Briz A Világ Igazai között

Melo Eszter & Molnár Péter | 2020.10.14.

1966. október 18-án a jeruzsálemi Jad Vasem emlékhatóság A Világ Igaza címmel tüntette ki Ángel Sanz Brizt. A spanyol diplomatát már életében Budapest angyalának nevezték azok, akik túlélésüket köszönhették neki, így 10 évvel ezelőtt a spanyol producereknek aligha kellett gondolkodniuk a Sanz Briz életét bemutató koprodukció címén. A pongyola, ám kétségkívül hangzatos „a spanyol Schindler listája” budapesti forgatásának kulisszái, és A Világ Igaza kitüntetés évfordulója kapcsán Szigeti Csilla rendezőasszisztenssel, a "Budapest angyalát" jegyző Luis Oliveros jobbkezével beszélgettünk.

#spanyol nagykövetség #Sanz Briz #Budapest angyala #Luis Oliveros

Közélet
Közélet