spanyol
nyelvtanulás

¡Válassz szintet!

 

Spanyol Nyelvtanulás

Minden egy helyen: a spanyol nyelvtanulók Bibliája

Zoltán Szilárd | 2015.11.08.

A spanyol igeragozás minden nyelvtanuló rémálma, de néhány jól összeállított táblázat átsegíthet minket a nehézségeken. Zoltán Szilárd, az El Mexicano blog szerzője ráadásul most afféle „superhombreként\" mindent összegyűjtött Nektek, amire csak szükség lehet. Itt a monstre igeragozási táblázat, minden spanyoltanuló Bibliája!

#spanyol #spanyol tanulás #spanyol nyelvtan #spanyol tanár #spanyol igék #spanyol igeragozás #spanyol tanulás otthon

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás

Van, amit minden magyar az aztékoktól tanult

Kürthy Ádám András | 2015.10.22.

Sorozatunk legutóbbi részében a spanyol és az angol nyelv találkozásából fakadó érdekességeket vizsgáltuk. Mivel úgy tűnik, a nyelvek története találkozások sorozata, érdemes vetni egy pillantást a korábbi vándorlások és keveredések, hódítások és behódolások nyelvi hatásaira is. Továbbra is (legalább) két kontinensen kíváncsiskodunk.

#spanyol kultúra #spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #latin-amerika #aztékok #dél-amerika #dél-amerikai spanyol #spanyol szókincs

Spanyol Nyelvtanulás

El bar que dona los pinchos que le sobran

KultúrTapas | 2015.10.04.

¡Atención! A rendhagyó bevezető után a KultúrTapas magazin első spanyol nyelvű cikkét olvashatjátok majd, amivel leginkább a nyelvtanulók kedvében szeretnénk járni. A hispán sajtóban megjelenő írások sokszor hosszúak és nehezen érthetőek, E-STUDIO sorozatunkban ezért adaptációkat olvashattok majd időről-időre, a könnyebb megértést és tanulást pedig szószedettel segítjük. Spanyolozz velünk!

#spanyol

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás

Újabb spanyol szólások MacGyver neszesszeréből

Kürthy Ádám András | 2015.07.29.

41. Hosszabb szünet után folytatjuk sorozattá bővülő írásunkat az érdekes spanyol szólásokról. Tartjuk a formánkat: most is (nagyjából) tizenhét szólást veszünk sorra, és az eddigiekhez hasonlóan hasznos tippeket adunk a spanyol nyelv szellemesebb használatához. A végére azt is meglátjuk, sikerül-e spórolni valamit. Ez lenne a „guinda del pastel\" („meggy a tortán”). Ne is habozzunk, vágjunk bele!

#spanyol #spanyol kifejezések #spanyol szólások #spanyol mondások #macgyver #spice girls #tarzan #kicsi a világ

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás