spanyol
nyelvtanulás

¡Válassz szintet!

 

Spanyol Nyelvtanulás

Van, amit minden magyar az aztékoktól tanult

Kürthy Ádám András | 2015.10.22.

Sorozatunk legutóbbi részében a spanyol és az angol nyelv találkozásából fakadó érdekességeket vizsgáltuk. Mivel úgy tűnik, a nyelvek története találkozások sorozata, érdemes vetni egy pillantást a korábbi vándorlások és keveredések, hódítások és behódolások nyelvi hatásaira is. Továbbra is (legalább) két kontinensen kíváncsiskodunk.

#spanyol kultúra #spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #latin-amerika #aztékok #dél-amerika #dél-amerikai spanyol #spanyol szókincs

Spanyol Nyelvtanulás

El bar que dona los pinchos que le sobran

KultúrTapas | 2015.10.04.

¡Atención! A rendhagyó bevezető után a KultúrTapas magazin első spanyol nyelvű cikkét olvashatjátok majd, amivel leginkább a nyelvtanulók kedvében szeretnénk járni. A hispán sajtóban megjelenő írások sokszor hosszúak és nehezen érthetőek, E-STUDIO sorozatunkban ezért adaptációkat olvashattok majd időről-időre, a könnyebb megértést és tanulást pedig szószedettel segítjük. Spanyolozz velünk!

#spanyol

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás

Újabb spanyol szólások MacGyver neszesszeréből

Kürthy Ádám András | 2015.07.29.

41. Hosszabb szünet után folytatjuk sorozattá bővülő írásunkat az érdekes spanyol szólásokról. Tartjuk a formánkat: most is (nagyjából) tizenhét szólást veszünk sorra, és az eddigiekhez hasonlóan hasznos tippeket adunk a spanyol nyelv szellemesebb használatához. A végére azt is meglátjuk, sikerül-e spórolni valamit. Ez lenne a „guinda del pastel\" („meggy a tortán”). Ne is habozzunk, vágjunk bele!

#spanyol #spanyol kifejezések #spanyol szólások #spanyol mondások #macgyver #spice girls #tarzan #kicsi a világ

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás

Tanulj meg spanyolul! − nyelvkönyvek és praktikák

Tóth Mayer Gergő | 2015.05.24.

Sok megkeresés érkezik hozzánk és a hazai spanyoltanárokhoz általában, amiben kétségbeesett spanyolosok érdeklődnek, hogyan tanulhatnának hatékonyabban, akár önállóan is. A következőkben néhány olyan praktikát olvashattok, amik hasznosak lehetnek kezdők és haladók számára egyaránt. Bárkinek, aki arra adta a fejét, hogy ezt a gyönyörű nyelvet megtanulja.

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #spanyol nyelvtanulás #spanyol nyelvkönyvek #spanyol könyvek #spanyol tanár

Spanyol Nyelvtanulás

Még 17 észbontó spanyol kifejezés

Kürthy Ádám András | 2015.05.17.

21. A legutóbbi összeállítás nagy sikere és a számos visszajelzés után aludtunk egyet a dologra, vagyis egyeztettünk a párnánkkal („consultamos con la almohada\"), és arra jutottunk, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy kutyába se vegyük őket. Következzék tehát az újabb lista – avagy a lista következő része.

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol szólások #spanyol mondások #spanyol közmondások #közmondások spanyolul