¿Spanyol nyaralás a koronavírus idején? Így indulj el Spanyolországba idén nyáron

Spanyolországba utazni maga a kikapcsolódás. Bármelyik közvetlen úti célt, nyüzsgő meditterán várost, jól ismert vagy éppen eldugott tengerpartot választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy élményekkel feltöltve érkezünk haza. És Spanyolország azért is sokat tesz, hogy mindeközben az egészségünket se kelljen félteni. Utánajártunk, hogyan utazhatunk biztonságosan Spanyolországba ezekben a koronavírusos időkben.

A világjárvány Spanyolországot sem kímélte. Sőt. Tavasszal gyakran olvashattunk a spanyolok heroikus, sokszor megindító küzdelméről a koronavírussal szemben. Ahogy az országos szlogen is hirdette: "Együtt megállíthatjuk a vírust," ami szerencsére sikerült is. Éppen ezért a nyári szezon kezdetén Spanyolország minden eddiginél fontosabbnak tartotta az egészségügyi intézkedések betartását az újrainduló turizmus idején. A Spain Travel Health program nem egyszerűen a koronavírus terjedését kívánja megállítani, hanem garanciát akar nyújtani a biztonságos nyaraláshoz. A spanyol nyaralás elengedhetetlen kelléke ma már nemcsak egy repülőjegy, hanem a covid QR-kód is.

Covid útlevél Spanyolországba

Annak érdekében, hogy a vírus terjedésének lehetőségét kiszűrjék és minimalizálják, a spanyol egészségügyi és turisztikai hatóságok összeállítottak az utazók számára egy könnyen kitölthető, online formanyomtatványt. Ennek beküldése 48 órával az utazás előtt kötelező, a megérkezésünket követően egy modern egészségügyi útlevéllel, vagyis egy QR-kóddal lépünk be Spanyolországba. Ahogy azt a repülőjegyeknél megszokhattuk, ezt kinyomtatva vagy kényelmesebben okostelefonon is be lehet mutatni az érkezési reptéren. Sőt, az egész folyamatot leegyszerüsíthetjük magunknak, ha a spanyol hatóságok applikációját használjuk.

Tipp! Ha elmulasztaná az ember a beküldést, a formanyomtatványok kitöltésére a repülőtársaságok közreműködésével a járatokon is van lehetőségünk szeptemberig.

 

Oké, de hová utazzuk?

A koronavírus okozta járattörlések idején szinte hihetetlen, hogy Budapestről továbbra is 12 közvetlen járattal érhetjük el Spanyolországot. Sőt, ez a szám csak emelkedni fog, hiszen ősztől a téli hónapokra Gran Canaria is egy nagyobb ugrás lesz csupán a Ryanairnek köszönhetően. A korábbi járatokat jól ismerő spanyolos utazóknak így viszont már nem biztos, hogy kijön a matek: új úti céllal gazdagodtunk az eddigi 12 mellett?

A szerencsés tizenharmadik desztináció nem más, mint Menorca, ahová idén nyártól a WizzAirrel juthatunk el. Ahogyan Valencia tartomány esetében mindhárom helyi provinciát, a Baleár-szigeteken ezentúl a három legnagyobb szigetet érhetjük el közvetlen járattal. Igazi luxus. Kezdjük is a Balearesszel az úti célok bemutatását.

Palma de Mallorca

Palma az új Barcelona. Csak talán még annál is jobb: lenyűgöző mediterrán hangulat, árnyas sétányok és fantasztikus építészeti örökség a városban, plusz több mint 300 strand a szigeten. Nyüzsgés és nyugalom, hófehér homok és romantikus macskakövek; nem csoda, ha a Mallorca mindig is a turisták egyik legkedveltebb spanyol célpontja volt.
 
 

Ibiza

Az ógörög örökség szerint a fenyők, a XX. század szerint a bulik szigete. A nemzetközi party-turizmus fellegvára szerencsére a tűlevelűek és a diszkók mellett is remek programokat tartogat az egész család számára.

 

Menorca

Az új budapesti belépő nevéhez hűen kisebb Mallorcánál, éppen ezért elgondolkodtató, hogyan találhatunk ennyi természeti értéket egy kicsinyke szigeten. Nem spoilerezünk többet, a következő úti célnak egyszerűen csak válaszd Menorcát és sodródj a csodák birodalmában.
 
 

Madrid

Palma mellett Madrid és Barcelona azok az úti célok, amelyekkel nem is egy, hanem két közvetlen járattal rendelkezünk a WizzAirnek és a Ryanairnek köszönhetően. Így tervezni is egyszerűbb, hiszen mindenki az igényeinek és idejének megfelelően időzíti az utazását. És persze a programoknak, amiből Madridban sosem lehet betelni…
 
 

Barcelona

És Barcelonában sem… ahogy Gaudí csodáiból sem elég, a friss tengeri levegőből, a bohém belvárosi negyedekből, a fantasztikus spanyol és különleges katalán gasztronómia kínálatából nem tudunk eleget magunkba szívni ahhoz, hogy ne hiányozzon rögtön. Vissza kell menni. Back to Spain, ahogy Spanyolország új szlogenje hirdeti.
 
 

Alicante

Valencia tartomány három provinciájának egyike, a pálmafák vitathatatlan fővárosa. Elég végigsétálni az Explanada 6 millió mozaikból kirakott sétányán, hogy az ember együtt hullámozzon a színekkel, a formákkal és természetesen a mindig éppen csak hűsítő tengerrel.
 
 

Castellón

Tengerpart, hegyvidék és a narancsvirág illata. Mindez egyetlen aprócska provincián belül. Ugye, hogy hihetetlen? Spanyolország már csak ilyen, ne gondolkozz rajta sokan, inkább élvezd ki minden percét.
 
 

Málaga

Picasso, Banderas és a napsütés (Costa del Sol, olé!) fővárosa, ahol az ember télen-nyáron ugyanaolyan élvezettel sétálhat a tengerparton. Málaga igazából mégis ott kezdődik, ahol a tengerpart véget ér: elég csak kilépned az utcára és magával ragad a mediterrán hangulat.
 
 

Santander

A „zöld Spanyolország” szívében fekvő város óceáni éghajlata nyáron is kedvez azoknak, akik nem szeretik a nagy hőséget. A strandjáról híres Sardinero-negyed még akkor is kihagyhatatlan, ha az idő nem alkalmas a fürdésre. Bár a neve szó szerint annyit tesz, „szardíniaárus”, a gyönyörű partszakaszon garantáltan nem fogjuk úgy érezni magunkat, mint egy szardíniásdobozban.
 
 

Sevilla

"Aki nem látta Sevillát, nem látott mé csodát" – így a klasszikus spanyol szólás, amivel egyszerűen lehetetlen vitatkozni. Bármerre is járjon az ember, elragadja a narancsvirág illata, a pergő andalúz moraj és Sevilla különleges színe, amit annyiszor megénekeltek már.
 
 

Tenerife

A Kanári-szigetek Spanyolország legdélebbi pontja, ahol nem csak huncut időeltolódás, de örök tavasz is várja az utazókat. Tenerife ráadásul tele van meglepetéssel, hiszen a napsütötte homok és a tenger hullámainak csak egy szeletét nyújtják a Kanári-szigeteknek. Hajlandó vagy felfedezni a többit?
 
 

Valencia

Ha eddig figyelmen kívül hagytad volna Spanyolország harmadik legnagyobb városát, hibát követttél el. De még nem késő javítani! Valenciában lépten-nyomon gótikus templomokba botlani, narancs és mandarin szegélyezi az utcákat, a kulturális élet irigylésre méltó és akár októberben is fürödhetünk a tengerben. Mi kellhet még?!
 
 
Gran Canaria szerencsés tizenharmadikként október 27-én csatlakozik spanyolországi közvetlen úti céljainkhoz, ezzel a régióban is egyedülálló lehetőséget teremtve a magyar utazóknak. Megfelelő körültekintéssel, felelősségteljesen folytathatjuk a felfedezést. További érdekességekért kattints Spanyolország megújult idegenforgalmi honlapjára | Spain.info
 

Start typing and press Enter to search